Dinsdag ontvangt de wereldsterren van PSG. Ook heel wat Franse fans maken de reis naar Brugge, maar zijn niet tevreden over de houding van het Brugse stadsbestuur. Ze vechten de veiligheidsmaatregelen zelfs aan voor de Raad Van State.
Zo heeft de stad Brugge onder meer beslist dat er een optochtverbod is voor de ‘ultra’s’ van PSG. De supporters zijn verplicht om met de bus naar het stadion te komen en na de match meteen terug naar Parijs te vertrekken. Bovendien mogen enkel fans die een ticket hebben naar Brugge komen. 
Volgens advocaat Maxime Chomé zijn die maatregelen onterecht. Het risico op rellen is volgens die raadsman niet aangetoond. Bovendien is het burgemeester Dirk De fauw die de maatregelen heeft opgelegd, terwijl dat eigenlijk gestemd moet worden door de gemeenteraad. Om die reden hoopt Chomé om de maatregelen nog terug te draaien.
Chomé wil beargumenten dat de stad Brugge de fans discrimineert. Voor de fans van waren er namelijk minder strenge maatregelen. Maandag wordt er een uitspraak gedaan in die zaak, zo weet Het Laatste Nieuws.

Lees meer

Mechele kijkt met vertrouwen naar Club Brugge-PSG: “Laat ze maar komen”


Bron: https://www.voetbalprimeur.be/nieuws/900333/supporters-van-psg-schakelen-advocaat-in-tegen-stad-brugge.html