lijkt op de slotdag van de zomerse transferperiode zijn duurste uitgaande transfer ooit af te ronden. Goudhaantje Jérémy Doku reisde zondagavond alvast naar Rennes, waar een meerjarig contract voor hem ligt te wachten. De winger zou zo'n 26 à 27 miljoen euro, exclusief bonussen en variabelen, opbrengen.

Die opbrengsten zullen grotendeels gebruikt worden om de schuldenberg verder af te bouwen. Al zal een klein deeltje daarvan allicht naar last-minute versterking gaan. De Ier Josh Cullen moet alvast voor meer evenwicht op het middenveld gaan zorgen. Volgens La Dernière Heure komt hij definitief over van West Ham United en zal zijn komst maandag definitief beklonken worden.

Daarnaast sluit de Waalse krant ook een tweede last-minute aanwinst niet uit. Paul Mukairu van wordt al een tijdje aan Paars-Wit gelinkt en werd zondagavond plots gesignaleerd op de luchthaven van Keulen, allicht om een transfer in deze contreien af te ronden. Of zijn reis daarna werd voortgezet naar Brussel, kan LDH niet melden.

UPDATE 15u10
RSC Anderlecht heeft volgens Turkse media Paul Mukairu beet. Paars-Wit zou de aanvaller huren van Antalyaspor en Anderlecht zou een aankoopoptie van 2,5 miljoen euro hebben. Daarnaast zou er bij het lichten van die aankoopoptie ook een deal zijn over een doorverkooppercentage van 25% op de meerwaarde.

UPDATE 18u23

Volgens Anderlecht-watcher Pieter-Jan Calcoen zijn de onderhandelingen over een transfer bijna rond. Diezelfde bron vermeldt overigens dat Mukairu zijn medische testen in aflegt en niet in Keulen zoals door sommige bronnen eerder aangenomen werd. Afwachten wanneer de transfer officieel bevestigd wordt. 


VIAVoetbalnieuws.be