KRC Genk heeft samen met de fans een mooi initiatief op poten gezet. Dat maakte de club bekend via een persbericht.

“KRC Genk en de Overkoepelende Supportersvereniging gaan nu zaterdag 28 november samen met Sinterklaas op pad met 750 zakken vol met snoep en fruit. Die gaan ze verdelen over zeven instellingen in Genk met een warm hart voor kinderen. Kinderarmoede en kinderrechten zijn thema’s die de club al langer aanbelangen. De Sint krijgt zaterdag extra hulp op zijn ronde langs zeven instellingen in Genk waar intensief met kinderen wordt gewerkt: Gigos, Bethanië, de kinderafdeling van het ZOL, Huis van het Kind, De Passer, Ons Kinderhuis en Pleegzorg. Een kleine actie, een groot gebaar. Want ook deze kinderen verdienen snoep van Sinterklaas. Véél snoep, natuurlijk”, laat de club weten.

Algemeen directeur Erik Gerits gaf meer uitleg. “Onze club zet zich stevig in voor kinderrechten. Dat doen we al langer en dat blijven we doen. Zo hebben we naast deze symbolische actie afgelopen week ook het project Buurtvoetbal gelanceerd in de Genkse wijken Sledderlo en Kolderbos. Al deze acties kaderen binnen een grotere aanpak rond de problematiek van kinderrechten.”


VIAVoetbalnieuws.be