RSC Anderlecht haalde met ex-spits Luc Nilis terug een clubicoon aan boord. De voormalige topspits mag enkele weken meedraaien bij Sporting, maar hij hoopt een vervolg te breien aan die stageperiode.

Met zijn expertise als voormalige topspits hoopt Anderlecht dat Luc Nilis een verschil kan maken op het gebied van afwerking en andere offensieve impulsen. Nilis was als spitsentrainer eerder al succesvol bij PSV Eindhoven, en tot voor kort was hij aan de slag bij het Turkse Ankaragücü. Nu is hij dus terug in België.

Al scheelde het niet veel of Nilis was al eerder aan de slag in de Jupiler Pro League, maar dan niet bij Anderlecht. Het Laatste Nieuws weet namelijk dat Nilis voor zijn avontuur in Turkije reeds flirtte met . Uiteindelijk hapte de huidige landskampioen niét, maar doet dat Anderlecht – en vooral sportmanager Peter Verbeke – wél.


VIAVoetbalnieuws.be