Het seizoen draait inmiddels op volle toeren, heel wat ploegen in binnen- en buitenland zijn nu echter al bezig met de voorbereiding op de komende transferperiodes. Bovendien zijn verschillende transfervrije spelers op zoek naar een nieuwe club. VoetbalNieuws vat het belangrijkste nieuws elke dag om 12u samen in het TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE
De kans is reëel dat komende mercato een nieuwe spits zal aantrekken. De voorbije dagen werd de naam van Ally Samatta alvast naar voren geschoven. De Tanzaniaan werkte bij KRC Genk alvast succesvol samen met Philippe Clement. Maar op zijn persbabbel van vrijdag weerlegde de trainer deze geruchten. “Over profielen spreken we binnen de club, en Ally is niet echt dat profiel waar we over spreken“, aldus de Brugse coach.

Zakaria Bakkali werd onlangs gelinkt aan een transfer naar de Spaanse club Real Valladolid. En indien er straks effectief een bod binnenkomt, lijkt men bij Anderlecht niet te twijfelen. Volgens La Dernière Heure hebben ze op Neerpede immers een beslissing genomen: Bakkali mag weg. Zomeraanwinst Ilias Takidine zou dan weer op huurbasis mogen beschikken.

Didier Lamkel Zé deelde deze week een foto van zichzelf in de Ghelamco Arena, waardoor er volop gespeculeerd werd over een transfer naar AA Gent. Bij Antwerp FC mag de Kameroener voor een correcte prijs immers beschikken. Maar op zijn wekelijkse persbabbel stelde Gent-coach Wim De Decker dat zo'n overgang niet aan de orde is. “We hebben Didier intern nooit besproken. Natuurlijk ken ik hem heel goed, maar dat is helemaal niet aan de orde”, klonk het duidelijk.

ruilde AS Monaco afgelopen zomer in voor het Turkse Basaksehir. Maar de Rode Duivel kon blijkbaar ook terugkeren naar België. “Mijn makelaar sprak met Antwerp en ook met Club Brugge. Turkije was uiteindelijk interessanter voor mij”, verklaart Chadli aan La Dernière Heure.

Bij KV Kortrijk is niet iedereen tevreden. Zo is er de situatie van de Amerikaanse verdediger Brandon Hines-Ike, die zelden nog in actie komt. In Het Laatste Nieuws is Hines-Ike, die nog tot medio 2023 onder contract ligt, duidelijk. “Intussen is mijn marktwaarde al gehalveerd. Daarom zoek ik dringend een oplossing: ik moet spelen of vertrekken.”

BUITENLAND
Jérémy Doku verhuisde afgelopen zomer van RSC Anderlecht naar Stade Rennes, maar de jonge Rode Duivel zou ook nog steeds in beeld zijn bij Liverpool FC. De krant Het Laatste Nieuws meldde eerder deze week nog dat de ontwikkeling van Doku van dichtbij gevolgd wordt op Anfield. De tabloid The Daily Star gaat zelfs nog een stap verder en stelt dat Liverpool openstaat voor een toekomstige transfer van de jonge Rode Duivel. Dat lijkt echter ten vroegste pas komende zomer aan de orde, wellicht zelfs pas wanneer Doku helemaal ontbolsterd is in de Ligue 1.

Volgens The Sun heeft Chelsea FC plannen om Lionel na afloop van dit seizoen in te lijven. Voorwaarde is wel dat de Argentijnse aanvaller zijn aflopende contract bij niet gaat verlengen. In dat geval zien de Londenaren voldoende perspectief om toe te slaan. Maar Argentijnse bronnen melden inmiddels dat Messi intern heeft aangegeven dat hij liefst op Camp Nou blijft. Op voorwaarde wel dat een overeenkomst wordt gevonden over een nieuw contract.

Donny van de Beek verhuisde afgelopen zomer van naar en tekende een meerjarig contract bij Manchester United. Maar voorlopig geraakt Van de Beek in Old Trafford amper van de bank af. En dus wordt na enkele maanden alweer gespeculeerd over een vertrek. Calciomercato weet immers te melden dat de clubleiding van met speciale aandacht naar Van de Beek kijkt. Het Italiaanse medium schrijft dat Juve serieus overweegt om Van de Beek in januari al te huren van United.

Real Madrid lijkt in de komende mercato(s) opnieuw afscheid te nemen van een aantal vaste waarden uit de selectie. Ook Isco zou overwegen om andere oorden op te zoeken. De Spaanse spelmaker komt zelden nog van de bank en zou daarom toe zijn aan een nieuwe uitdaging, aan interesse alvast geen gebrek. Het Spaanse AS schrijft dat Sevilla op Isco aast. Julen Lopetegui is momenteel trainer bij de club uit Andalusië en hij ziet een hereniging helemaal zitten.


VIAVoetbalnieuws.be