Het seizoen draait inmiddels op volle toeren, heel wat ploegen in binnen- en buitenland zijn nu echter al bezig met de voorbereiding op de komende transferperiodes. Bovendien zijn verschillende transfervrije spelers op zoek naar een nieuwe club. VoetbalNieuws vat het belangrijkste nieuws elke dag om 12u samen in het TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE

De voorbije week werd geopperd dat Anderlecht misschien een nieuwe nummer zes moet halen en Paars-Wit zou daarvoor al zijn doelwit bepaald hebben. Het zou namelijk zijn zinnen gezet hebben op Njegos Petrovic, een 21-jarige Serviër van Rode Ster Belgrado. Petrovic scoorde donderdag nog in de tegen AA Gent. Zijn waarde zou op 3 miljoen euro geschat worden en er zou ook interesse zijn uit Spanje en Engeland.

Mogelijk ziet Anderlecht in januari ook een pion vertrekken. Francis Amuzu zou namelijk nog steeds belangstelling genieten van FC Köln, dat ook in de zomer al aan zijn mouw trok. Aangezien Amuzu geen titularis meer is onder Vincent Kompany, zouden de Duitsers hem in januari wilen huren.

gaat zich in januari misschien ook nog versterken en daarvoor doet opnieuw de naam van Nabil Dirar de ronde. In Turkije klinkt het opnieuw dat Club zijn gewezen publiekslieveling graag zou willen terughalen van Fenerbahçe. Ook de voorbije transferperiodes werd Dirar al aan Club gelinkt, maar tot een transfer kwam het dus nooit.

Bij Cercle Brugge kan een speler mogelijk de overstap maken naar moederclub AS Monaco. De club uit het Prinsdom zou immers de prestaties van Vitinho nadrukkelijk in de gaten houden met het oog op een eventuele transfer. De Braziliaan heeft na een moeilijk jaar dit seizoen weer een basisplaats veroverd.

BUITENLAND

AC Milan doet het verrassend goed dit seizoen en wil zijn ploeg dan ook bijeen houden. Dat betekent dat de Rossoneri ook langer verder willen met Brahim Diaz, die in de zomer gehuurd werd van Real Madrid. Milan wil de komende maanden met Real om de tafel gaan zitten om een langer verblijf te bespreken. De Koninklijke zou bereid zijn om Diaz definitief te laten vertrekken als er 25 miljoen euro op tafel zou komen.

Paul-José Mpoku verdient tegenwoordig zijn brood in de Emiraten, bij Al Wahda. Daar is hij na het seizoen einde contract en Mpoku geeft toe dat enkele Europese ploegen al geïnformeerd hebben. De ex-speler van Standard geeft echter aan dat hij liefst bij Al Wahda wil blijven en dat er gesprekken lopen over een contractverlenging.


VIAVoetbalnieuws.be