In de valt woensdagavond de beslissing voor verschillende ploegen. Het Stade Rennes van Jérémy Doku mag Europa alvast vaarwel zeggen na een nederlaag op het veld van Krasnodar. Ook het Basaksehir van en Boli Bolingoli ging onderuit na een spektakelstuk tegen RB Leipzig.

De Turken leken in de eerste helft op weg naar een nederlaag nadat de Duitsers op een dubbele voorsprong waren gekomen. Maar Kahveci wist in de extra tijd van die eerste periode voor de aansluitingstreffer te zorgen. Dat bleek de voorbode van een zinderende tweede helft. Olmo bracht de bezoekers immers op 1-3, maar Kavehci wist nog twee keer te scoren.

Een gelijkspel leek in de maak, tot Sørloth (ex-AA Gent) er in de slotminuten alsnog 3-4 van maakte. De Turkse kampioen is daardoor uitgeschakeld in het kampioenenbal, Leipzig heeft nog een kleine kans om door te stoten. Bolingoli startte overigens in de basis bij Basaksehir, Chadli moest andermaal vrede nemen met een invalbeurt.

Voor Rennes zit het Europese verhaal er helemaal op. Met Doku een hele wedstrijd tussen de lijnen gingen de Fransen met 1-0 onderuit op het veld van Krasnodar. De tickets in deze poule zijn dan ook al verdeeld: Chelsea en Sevilla stoten door, Krasnodar gaat naar de en voor Rennes is het dus over en uit.


VIAVoetbalnieuws.be