AA Gent verloor tot dusver al zijn poulewedstrijden in de en was dus al zeker van de uitschakeling. De thuiswedstrijd van donderdag tegen Slovan Liberec zou dus niet meer dan een eerredder kunnen worden. Maar ook dat zat er niet in voor de geplaagde Buffalo's.

De Tsjechische middenmoter wist in de Ghelamco Arena immers 0-2 uit te lopen. Roman Yaremchuk milderde weliswaar nog met een knappe goal, maar daarmee was ook al het positieve gezegd. Bovendien maakte Gent zich nog grandioos belachelijk. Vadis Odjidja zou normaal gezien aan de wedstrijd beginnen, maar vlak voor de aftrap liep de aanvoerder een blessure op. Hij nam dan ook plaats in de tribune, terwijl Niklas Dorsch zijn plek in de basisploeg innam.

Maar in het slotkwartier wou coach Wim De Decker de kapitein toch inbrengen. Opvallend, vermits hij in de eerste helft nog in de tribune had gezeten. De vrouwelijke scheidsrechter Kateryna Mozul verbood Odjidja dan ook om het veld te betreden. Een pijnlijk verhaal, op de sociale media zijn de kritieken dan ook vlijmscherp.

LEES OOK: De Decker geeft verklaring voor affaire-Odjidja


VIAVoetbalnieuws.be