Een rechtbank in Breda heeft voetballer Royston Drenthe eerder deze week failliet verklaard meldt het Het Nieuwsblad. Een triest dieptepunt voor iemand die de wereld op zijn 20ste aan zijn voeten had liggen. Zijn curator en Drenthe zelf willen voorlopig niet reageren.

De 33-jarige Nederlander speelt nu na tal van omzwervingen bij amateurclub Kozakken Boys. Als aanstormend jong talent bij zowel en Jong Oranje wist hij destijds een 5-jarig contract te ondertekenen bij Real Madrid. Daar speelde hij 46 wedstrijden in de hoofdmacht van de Koninklijke. Tijdens die contractperiode werd hij twee keer verhuurd: aan Hercules Alicante en Everton.Nadien begon hij aan een echte zwerftocht door Rusland, Engeland, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten. Hij zakte steeds verder weg op de voetballadder. Een laatste poging bij Sparta Rotterdam leverde hem helaas geen contractverlenging meer op, waardoor hij nu op amateurniveau nog iets van voetbalplezier probeert te vinden.


VIAVoetbalkrant.com