AA Gent is slachtoffer geworden van zijn beleid. De club deed dertien ingaande transfers en daar had onze redactie voor het seizoen al zijn grote twijfels over. Zoiets komt meestal niet goed aan in een spelersgroep. De club moet na het ontslag van Wim De Decker al op zoek naar een vierde trainer. Wie kan een piste zijn voor AA Gent?

Hein Vanhaezebrouck

Hij is de topkandidaat. Vanhaezebrouck kan vanaf januari weer coachen, nadat hij door een operatie even buiten strijd was. Het voordeel is dat hij de club en de competitie kent, maar Vanhaezebrouck moet ook tonen dat hij geleerd heeft van zijn mislukte passage bij Anderlecht.

Michel Preud'homme

Hij is de favoriete coach van Ivan De Witte. Als de club Preud'homme wil aantrekken, moet die zijn invloeden bij Standard stopzetten. En het is nog maar de vraag of de ex-trainer van , AA Gent en Standard zin heeft om opnieuw trainer te worden. Zijn terugkeer bij Standard was immers ook geen groot succes.

Frank Vercauteren

Als AA Gent een trainer wil die een goede defensieve organisatie kan neerzetten, dan is Vercauteren een goede optie. Ze spraken na zijn vertrek bij Anderlecht al eens met hem, maar dat werd niets. Vercauteren stapte vorig jaar in een vergelijkbare situatie in bij RSCA en deed het toen degelijk.

Bernd Storck

De Duitser maakte veel indruk in België en elke Belgische topclub dacht al aan hem. Storck is momenteel coach bij DAC en doet het daar zeer goed. Storck is een coach die staat voor een goede defensieve organisatie met toch aanvallend voetbal. Bovendien heeft hij ook aandacht voor de jeugd.

Besnik Hasi

Hij komt in zowat elk lijstje voor en dat is omwille van het feit dat Hasi dolgraag terug wil naar België. Hasi volgt de Belgische competitie op de voet en met Bernd Thijs zou hij een T2 kunnen meenemen die AA Gent zeer goed kent. Alleen was het vertrek van Thijs bij AA Gent niet al te proper. Kan dat een rol spelen?

Wouter Vrancken

Hij kent een moeizaam seizoen bij KV Mechelen, maar maakte daar al veel indruk. Hij won er de Beker van België – tegen AA Gent – en promoveerde met KVM. Vrancken speelde jarenlang bij AA Gent en weet maar al te goed hoe het bestuur daar werkt.

Phillip Cocu

Hij kwam al eens in beeld bij Anderlecht, maar dat werd niks. Cocu deed het goed bij PSV, maar passages bij Fenerbahçe en Derby County werden geen groot succes. De Nederlander is een vrije trainer.

Mark Van Bommel

Hij deed het degelijk bij PSV, maar zoekt nog naar een club. Van Bommel is een Nederlandse coach en hij houdt dus van aanvallend voetbal, maar Van Bommel is ook een trainer die veel oog heeft voor de defensieve organisatie. In dat aspect past zijn visie wel goed in de Belgische competitie.

Vital Borkelmans

Als linkerflankspeler speelde hij twee jaar voor AA Gent. Borkelmans ging na zijn carrière aan de slag als T2 van Marc Wilmots bij de Rode Duivels en ging nadien op eigen benen staan. Borkelmans is al sinds 2018 bondscoach van Jordanië en doet het daar best goed. Geeft AA Gent hem eens een kans als T1 bij een club?

Aleksander Blessin
Duitse trainers zijn momenteel 'hot' in Europa en het zou ons niet verbazen als AA Gent op die kar springt. Iemans als Alexander Blessin maakte met een compleet nieuwe kern al indruk bij KV Oostende, ook al draait het de laatste wedstrijden wat minder. Al kan je de vraag stellen of spelers als Vadis Odjidja en Sven Kums wel in zijn intensief voetbal passen.


VIAVoetbalnieuws.be