en Royal Antwerp FC hebben deze week belangrijke Europese punten gepakt voor ons land. Door de zeges van Blauw-Zwart en The Great Old loopt ons land op de UEFA-ranking een klein beetje in op Nederland. 

Door de 3-0 zege van Club Brugge tegen Zenit en de 1-0 nederlaag van bij Liverpool deed ons land al een goede zaak. Donderdagavond om 21.00 uur had even virtueel beslag gelegd op de achtste plek: (0-2 tegen Dinamo Zagreb) en AA Gent (1-2 tegen Slovan Liberec) verloren allebei, maar Royal Antwerp FC (3-1 tegen Ludogorets) pakte de volle buit voor ons land, dat zo over Nederland heen sprong. Standard verloor echter met 3-2 bij Rangers FC en kon het karwei niet afronden België. Door de zege van PSV bij Granada 0-1 en AZ’s remise tegen (1-1) blijven onze buren voor ons staan. 


VIAVoetbalprimeur.be