Het was nog niet het seizoen van Emmanuel Dennis, die de uitblinkersrol in de voorhoede van ook woensdag tegen Zenit aan Noa Lang en Charles De Ketelaere moest laten. Desalniettemin groeide de 23-jarige aanvaller in de partij, en was hij uiteindelijk ook goed voor een assist. Zo zette hij zich opnieuw in de kijker van de buitenlandse clubs.

Afgelopen zomer al aasde Dennis op een vertrek op Jan Breydel. Zover kwam het echter niet, wat een negatieve invloed had op zowel zijn prestaties als zijn gedrag. Het huwelijk tussen Dennis en Blauw-Zwart lijkt na drieënhalf jaar zo toch op haar laatste benen te lopen. Wie weet komt het in januari wél tot de langverwachte transfer.

Diverse media uit Turkije, waar geruchten altijd met een korrel zout genomen dienen te worden, stellen namelijk dat Dennis zijn zaakwaarnemer William D'Avila het dossier van de dribbelkont op tafel zou hebben gelegd bij . Daar was de manager, die tal van Nigerianen in zijn portefeuille telt, op bezoek om over een eventuele terugkeer van Henry Onyekuru te praten. In één klap kwam daarbij dus blijkbaar ook Dennis ter sprake.

UPDATE 05/12
Als we Fotospor mogen geloven is de interesse van Galatasaray in Dennis toch redelijk concreet. Volgens het Turkse medium werd de naam van de Nigeriaan inmiddels ook voorgelegd aan coach en die zou het licht op groen hebben gezet voor zijn komst. Dat betekent echter niet dat een transfer nabij is, integendeel. Ten eerste is het nog maar de vraag in welke mate er waarheid schuilt achter deze geruchten.

Daarnaast valt het te betwijfelen of Galatasaray over voldoende middelen beschikt om Club Brugge te overtuigen. Manager Vincent Mannaert benadrukte tegenover Het Nieuwsblad weliswaar dat Dennis zonder corona-crisis in de zomer al zou zijn vertrokken, maar Blauw-Zwart zal ook in januari nog de nodige miljoenen eisen voor zijn aanvaller.


VIAVoetbalnieuws.be