Het seizoen draait inmiddels op volle toeren, heel wat ploegen in binnen- en buitenland zijn nu echter al bezig met de voorbereiding op de komende transferperiodes. Bovendien zijn verschillende transfervrije spelers op zoek naar een nieuwe club. VoetbalNieuws vat het belangrijkste nieuws elke dag om 12u samen in het TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE
Manager Vincent Mannaert bevestigde bij het Waalse LN24 dat in januari een extra spits zal aantrekken. Hoewel ze in Brugge rekening houden met de financiële impact van de coronacrisis en de investeringen dus tot het minimum willen beperken, geeft de manager aan dat die speurtocht met het oog op de wintermercato intensief verdergezet wordt. Naar alle verwachting mag Philippe Clement voor de terugronde dus rekenen op vers bloed voorin.

RSC Anderlecht beschikt momenteel over onvoldoende spelers die wedstrijden in de beslissende plooi kunnen leggen, zeker in het aanvallende compartiment. Volgens La Dernière Heure zou de club daar dan ook willen op anticiperen tijdens de komende transferperiode. Zo zou Paars-Wit in januari een aanvaller willen aantrekken die wel beschikt over de nodige efficiëntie, iemand die wél wedstrijden kan beslissen. Alleen wordt dat alles behalve evident. De wintermercato is sowieso al behoorlijk complex, bovendien heeft Anderlecht amper geld om versterking aan te trekken. Men zal dus creatief te werk moeten gaan.

Standard ziet in januari mogelijk twee belangrijke pionnen vertrekken. Zo zou Obbi Oulare volgende maand andere oorden kunnen gaan opzoeken en ook Mehdi Carcela zou gaan vertrekken. Zijn contract loopt er wel op het einde van het seizoen af en Standard lijkt niet van plan om dat te gaan verlengen. Journalist Pascal Scimè geeft bij RTBF aan dat Carcela al in januari weg zou kunnen zijn. Hij maakt melding van interesse uit Turkije die straks tot een transfer zou kunnen leiden.

BUITENLAND
Mino Raiola heeft een bommetje gedropt op Old Trafford. De notoire zaakwaarnemer liet verstaan dat Paul Pogba moet vertrekken bij Manchester United. Tuttosport publiceerde dinsdag een groot interview met Raiola en daarin spreekt de Italiaanse Nederlander duidelijke taal. “Het is voorbij. Paul heeft een nieuwe club nodig. Zijn contract loopt in de zomer van 2022 ten einde. Maar ik denk dat het zowel voor Pogba als Manchester United het beste is als hij al in de komende transferperiode vertrekt. Dat is het beste voor iedereen”, klinkt het.

Volgens RMC Sport heeft Kylian Mbappé zelf besloten om de contractonderhandelingen met PSG weer op te starten. Aanvankelijk leek de Fransman niet van plan om bij te tekenen met het oog op de belangstelling van Europese topclubs zoals Liverpool en Real Madrid, maar het Franse medium heeft vernomen dat beide partijen nu alsnog afkoersen op een deal.

De kogel is door de kerk: heeft een nieuwe club gevonden. De enfant terrible van het Italiaanse voetbal heeft voor een opvallend avontuur gekozen in de Serie B. De aanvaller tekende maandag een contract voor één seizoen bij AC Monza. Sinds zijn vertrek bij Brescia zat Balotelli al vijf maanden zonder club.

Guillaume De Schryver gaat mogelijk in Italië aan de slag. De 24-jarige centrale middenvelder is sinds september een vrije speler nadat hij met Westerlo in onderling overleg zijn contract verbrak. Hij speelde in het verleden ook voor Cercle Brugge. Voor De Schryver is er mogelijk licht aan het einde van de tunnel. De Italiaanse media laten weten dat Viterbese uit de Serie C mogelijk in zee gaat met hem.


VIAVoetbalnieuws.be