Het -duel tussen Paris Saint-Germain en Basaksehir moest dinsdagavond vroegtijdig gestaakt worden. De spelers van de Turkse kampioen weigerden om verder te spelen nadat assistent-coach Pierre Webo racistisch bejegend werd door de vierde ref. Uiteindelijk werd zelfs beslist om de partij uit te stellen naar woensdagavond.

Dat had echter niet hoeven gebeuren als scheidsrechter Ovidiu Hategan naar Kylian Mbappé had geluisterd. Het Roemeense medium Digisport doet namelijk een bijzondere claim: de sterspeler van de Parijzenaars zei naar verluidt tegen de ref dat hij Sebastian Coltescu (de vierde man) een rode kaart moest geven. Had de scheidsrechter dat gedaan, zou dat de eerste keer zijn geweest in de voetbalgeschiedenis.

Oud-scheidsrechter Ion Craciunescu, die in 1995 de leiding had bij de Champions League-finale, vindt dat Hategan naar Mbappé had moeten luisteren. Volgens had de ref kunnen verzoeken of de vierde man in de tribune zou plaatsnemen. Maar uiteindelijk bleek dat dit niet had gekund: er waren immers onvoldoende officials aanwezig om Coltescu te vervangen.


VIAVoetbalnieuws.be