In de vond dinsdagavond een unicum plaats. Voor de eerste keer werd een wedstrijd stilgelegd omdat de spelers van het veld stapten na een racistisch incident. De match tussen PSG en Basaksehir werd halfweg de eerste helft gestaakt na een racistisch incident waarin de vierde ref betrokken was.

Het voorval beroerde de hele voetbalwereld en uiteraard heeft ook Vincent Kompany zijn mening erover. De trainer van Anderlecht gaf die ook uitgebreid op zijn persconferentie in de aanloop naar de partij tegen KRC Genk van vrijdagavond.

“Natuurlijk steun ik de actie van Demba Ba en de spelers van beide teams”, stelde Kompany volgens Sudpresse. “Maar het racismeprobleem zit veel dieper dan alleen die match. Het is een institutioneel probleem. Ik heb vandaag een positie in het management, maar ik ben een uitzondering. Je moet eens kijken wie de beslissingen neemt in de bedrijven, in gelijk welke sector.”


VIAVoetbalnieuws.be