Dinsdag werd de wedstrijd al na 13 minuten spelen afgelast door racisme van de vierde official jegens assistent-trainer Pierre Wébo van Basaksehir, maar vandaag verpulverde Paris Saint-Germain alsnog zijn Turkse opponent.

Voorafgaand de hernieuwde aftrap gingen de spelers, onder leiding van arbiter Danny Makkelie, op één knie in een statement tegen racisme. En binnen een half uur moest Basaksehir ook figuurlijk op één knie, want door twee goals van Neymar werd het razendsnel 2-0.

Daarna werd nog een doelpunt van Mitchell Bakker afgekeurd, maar dat mocht de pret niet drukken. Op slag van rust maakte Kylian Mbappé namelijk alsnog de 3-0, en na rust bouwden Neymar en Mbappé de oogst uit tot vijf goals. Tussendoor deed Mehmet Topal nog wat terug: 5-1.

PSG gaat daardoor als koploper van de poule door in de CL, samen met runner-up RB Leipzig.


VIAVoetbalnieuws.be