Er was dinsdagavond voldoende spektakel te zien in de , maar er zal toch vooral nagepraat worden over de clash tussen PSG en Basaksehir. Die wedstrijd werd al na een dikke 20 minuten stilgelegd, toen de spelers van beide teams van het veld stapten. Dat gebeurde na een incident waarbij de vierde ref de assistent van Basaksehir racistisch bejegend had.

De match zal woensdagavond om 18u55 hervat worden, met dezelfde opstellingen maar met andere scheidsrechters. De Roemeense refs – ook de hoofdscheidsrechter werd fel bekritiseerd omdat hij niet reageerde op het woordgebruik van de vierde ref – zullen dus vervangen worden. Basaksehir-assistent Pierre Webó zou racistisch zijn bejegend door de vierde official, hij werd aangewezen als 'die zwarte' na commentaar op de wedstrijdleiding.

UPDATE 09/12
De wedstrijd zal dinsdagavond dus hervat worden, inmiddels geraakte ook bekend wie de nieuwe ref zal zijn. Zo werd de Nederlander Danny Makkelie aangeduid door de UEFA. De vierde scheidsrechter wordt de Pool Bartosch Frankowsky, terwijl er twee Italianen zullen fungeren als VAR. Ondertussen kwam ook PSG-ster Kylian Mbappé met een reactie. De Fransman laat via Twitter weten helemaal achter Webó te staan. Hij verwijst naar het UEFA-motto 'Say no to racism'.


VIAVoetbalnieuws.be