Het incident in de wedstrijd tussen PSG en Basaksehir in de zal wellicht nog een hele tijd nazinderen. De controverse is zeker nog niet gaan liggen en de komende dagen zal de UEFA zich buigen over de gebeurtenissen van dinsdagavond. Daarbij zullen mogelijk zeer zware straffen uitgedeeld worden.

De man die in het middelpunt van de controverse staat, is Sebastian Coltescu. De Roemeen was vierde ref en wordt ervan beschuldigd racistische uitspraken gedaan te hebben jegens Pierre Webo, assistent-trainer van Basaksehir. Volgens L'Equipe riskeert hij een schorsing van maar liefst tien wedstrijden.

Ook hoofdscheidsrechter Ovidiu Hategan zal overigens door de UEFA onder de loep genomen worden. Er zou bekeken worden of hij de situatie wel juist ingeschat heeft en correct gehandeld heeft. Indien dat niet het geval was, riskeert ook hij nog gestraft te worden. 


VIAVoetbalnieuws.be