Afgelopen week maakten de spelers van Basaksehir en Paris Saint-Germain een statement door hun -duel te staken na een racistisch incident aan de zijlijn. Een duidelijk signaal waar heel wat reactie op kwam vanuit de hele wereld. Toch blijft er nog een pak werk aan de winkel.

Want ook in ons land blijft racisme een probleem in het voetbal, zeker op de sociale media. Dat werd zondag pijnlijk geïllustreerd door Faris Haroun. De aanvoerder van Antwerp FC werd via Twitter racistisch bejegend door iemand die zich voordoet als supporter van . “Het is een trieste wereld waarin we leven. Zwart, Belgisch, afkomstig van Tsjaad en daar ben ik trots op. Zeg neen tegen elke vorm van racisme”, reageerde Haroun op de beledigingen. Het account, dat de identiteit gebruikt van de overleden spits Tom Turesson, werd inmiddels afgeschermd voor publiek.

Andermaal dus een betreurenswaardig incident waar men ongetwijfeld ook bij Blauw-Zwart verveeld mee zal zitten. De club zet zich immers nadrukkelijk in voor de strijd tegen discriminatie. Onlangs viel men zelfs nog in de prijzen voor het kinderboek 'De beer en zijn sjaal', waarmee men zowel kinderen als ouders wil sensibiliseren. “Dit is een duidelijke ‘nee’ tegen hooliganisme en racisme”, klonk het daarover.

UPDATE 12u10
Ook Club veroordeelt het gedrag van de zogenaamde supporter. Via Twitter laat de landskampioen weten dat het alle vormen van racisme afkeurt.


VIAVoetbalnieuws.be