Lucas Biglia was afgelopen zomer een vrije speler. De Argentijn trok naar de Turkse promovendus Karagümrük en daar maakt de 34-jarige middenvelder bijzonder veel indruk.

RSC Anderlecht mist ervaring en had afgelopen zomer een uitgelezen kans om Biglia aan te trekken. Zijn loon was weliswaar pittig, maar met zijn instelling, voetballend vermogen en tactisch inzicht zou hij een geweldige gids zijn geweest voor de jonkies. Een WK-finalist zelfs, maar Anderlecht polste niet. Josh Cullen kwam.

Biglia, die topfit is en bijna elke wedstrijd 90 minuten speelde, won met Karagümrük vanavond met 2-1 van en de ex-speler van Lazio en AC Milan was heer en meester.

Op Twitter zijn er enkel maar positieve Turkse reacties. Velen begrijpen niet waarom hij voor deze club speelt en aanzien Biglia als één van de beste transfers in Turkije. Daarnaast zijn ze van mening dat Biglia met zijn ervaring en voetballend vermogen centraal op het middenveld bij de beste spelers in Turkije behoort. De fans van Anderlecht zullen het met lede ogen aanzien…


VIAVoetbalnieuws.be