RSC Anderlecht zou dan toch nog een aanvaller willen halen. De Brusselaars kunnen vooral op de flank iets gebruiken en Paars-Wit speurt rond in Noorwegen. Daar loopt immers een buitenkans rond.

Peter Verbeke moet op zoek naar versterking, maar RSCA heeft amper middelen. Anderlecht kan daarom best in landen als Zweden, Noorwegen of speuren, waar de competities zijn afgelopen. In Noorwegen speelde Bodo Glimt kampioen en Philip Zinckernagel speelde er de pannen van het dak. De 25-jarige Deen was er goed voor 21 doelpunten en 23 assists in 29 wedstrijden.

De tweevoudige Deense international is een technische rechterflankaanvaller, die ook centraal en links uit de voeten kan. Hij heeft een zeer goede traptechniek en een goede dribbel. Hét profiel dat Anderlecht dus zoekt en o zo nodig heeft. Bovendien is hij op 1 januari einde contract.

Zinckernagel heeft zich volgens Turkse media in de kijker gespeeld van Anderlecht. Hij heeft sinds mei de beruchte makelaar Pini Zahavi onder de arm genomen, waardoor RSCA dus wellicht toch wel het nodige tekengeld zal moeten betalen. In de zomer weigerde de speler nog een overstap naar Basaksehir en ondertussen hebben ploegen als Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Rosenborg, Fortuna Düsseldorf, Sporting CP  en enkele Spaanse teams al interesse. Zinckernagel weigerde volgens die Turkse media onlangs ook een voorstel uit het Midden-Oosten waar hij jaarlijks 1,2 miljoen euro netto kon verdienen.

Vincent Kompany kan in de aanval wel wat scorend vermogen gebruiken. Op de flank is er immers een groot probleem. Mustapha Bundu is momenteel een flop en Francis Amuzu scoort zelden of nooit. Paul Mukairu  toont veel potentieel, maar scoren lukt hem ook amper. Na het vertrek van Jérémy Doku en zijn er geen bepalende spelers meer op de flank.


VIAVoetbalnieuws.be