RSC Anderlecht zou dan toch nog een aanvaller willen halen. De Brusselaars kunnen vooral op de flank nog wat versterking gebruiken en daarvoor speurt Paars-Wit naar verluidt rond in Noorwegen. Zo zou de recordkampioen één van de sensaties uit de lokale eerste divisie willen aantrekken.

Peter Verbeke moet op zoek naar versterking, maar RSCA heeft amper middelen om spelers aan te trekken. Anderlecht kan daarom best speuren in de kleinere competities. In Noorwegen bijvoorbeeld, werd Bodo Glimt kampioen en sterkhouder Philip Zinckernagel speelde er de pannen van het dak. De 25-jarige was er goed voor 21 doelpunten en 23 assists in 29 wedstrijden.

De tweevoudige Deense international is een technische rechterflankaanvaller, die ook centraal en links uit de voeten kan. Hij heeft een zeer goede traptechniek en een goede dribbel. Hét profiel dat Anderlecht dus zoekt en o zo nodig heeft. Bovendien is hij op 1 januari einde contract. De concurrentie voor Zinckernagel is wel behoorlijk groot.

UPDATE 14u25
RSCA lijkt de komst van de Deen allicht te mogen vergeten. Zo meldt TodoFichajes dat Trabzonspor inmiddels de onderhandelingen heeft opgestart met Bodo Glimt. De Turken zouden overigens een dubbelslag willen slaan bij de Noorse kampioen. Zo zou ook zijn ploegmaat Kasper Junker de overstap naar Trabzon moeten maken.


VIAVoetbalnieuws.be