Anderlecht zal zich in januari wellicht behoorlijk rustig houden op de transfermarkt, al lijkt het niet uitgesloten dat er hier of daar nog een versterking zal komen. De voorbije weken werd gespeculeerd dat Anderlecht nog een extra verdedigende middenvelder zou kunnen halen, aangezien een echte zes niet echt aanwezig is in de kern.

Voor die positie duikt nu een nieuwe naam op, want Anderlecht zou zijn oog laten vallen hebben op Youssouf Ndayishimiye. Dat beweert althans journalist Rasit Altun. Hij verklaart aan beIN SPORTS dat Anderlecht van plan was om de middenvelder van Yeni Malatyaspor te komen scouten in de match op Fenerbahçe, maar dat de scouts van Paars-Wit door de pandemie niet in Istanboel geraakt zijn.

De 22-jarige Ndayishimiye speelt pas sinds januari voor Malatyaspor, dat hem voor amper 50.000 euro in Burundi oppikte. Sindsdien groeide hij wel uit tot een vaste waarde, dit seizoen al goed voor elf matchen, één goal en twee assists. Zijn marktwaarde bedraagt volgens Transfermarkt slechts 300.000 euro, waarmee hij een koopje zou kunnen zijn.

UPDATE 21/12/2020

Volgens AkezaBurundi kan Ndayishimiye ondertussen op heel wat interesse rekenen. De verdedigende middenvelder van Malatyaspor zou namelijk gevolgd worden door Fenerbahce en Trabzonspor. Beide topclubs willen de Burundees tijdens de winterse transferperiode al verleiden tot een vertrek. De 22-jarige Ndayishimiye is dus grof wild op de transfermarkt, en bij Anderlecht zal men ongetwijfeld wat dieper in de buidel moeten tasten als het wil concurreren met de financieel sterke Turkse topclubs. 


VIAVoetbalnieuws.be