wil in januari een nieuwe spits binnenhalen, omdat Michael Krmencik het voorbije jaar niet kon overtuigen en Youssouph Badji nog te groen blijkt om het gewicht van de aanval te dragen. De voorbije dagen draaide de geruchtenmolen al op volle toeren en dook de ene naam na de andere op. Divock Origi, Daryl Dike, Ally Samatta, Godwin Bentil, Randal Kolo Muani… Allemaal passeerden ze de revue. Maar nu blijkt de nieuwe nummer negen een andere oude bekende te worden.

Het Algemeen Dagblad toont zich immers zeker: niet één van bovengenoemde namen, maar wel Bas Dost zal in januari Club Brugge gaan vervoegen. Op enkele details na zou de overgang van de Nederlandse spits zelfs al helemaal rond zijn. Voor Dost zou in Brugge een contract voor anderhalf jaar klaarliggen. Ook in de zomer trok Club al aan de mouw van Dost, maar vond toen geen akkoord met Eintracht Frankfurt over de transfersom.

Dat lijkt nu wel te gaan lukken en ook Dost lijkt al overtuigd te zijn. Dat hij bij Club voor de prijzen kan spelen, na Nieuwjaar nog Europees voetbal kan spelen en met Ruud Vormer en Noa Lang enkele landgenoten tegenkomt, zouden de 31-jarige over de streep getrokken hebben. Club zal voor Dost de zevende profclub worden, na FC Emmen, Heracles, Heerenveen, Wolfsburg, Sporting Lissabon en Frankfurt. 


VIAVoetbalnieuws.be