In september dachten Cercle Brugge, AA Gent en Standard nog aan Ali Akman van Bursaspor. De jonge aanvaller heeft een nieuwe club gevonden, dat melden buitenlandse media. Zij moeten dus op zoek gaan naar een andere aanvaller.

RB Salzburg heeft volgens die media immers een akkoord gevonden met de Turkse club Bursaspor. De Oostenrijkers betalen 4,5 miljoen euro en lieten ook een doorverkooppercentage van 20% op de meerwaarde opnemen in het contract. Pech dus voor de Belgische clubs.

Naast de Belgische ploegen toonden de afgelopen maanden ook clubs als Glasgow Rangers,Feyenoord, Grasshopper, Trabzonspor en Basaksehir interesse. Zij grijpen dus allen naast het toptalent. De achttienjarige Akman was dit seizoen goed voor 9 doelpunten en 3 assists in 15 competitiewedstrijden. Hij wordt in Turkije aanzien als een zeer groot talent.

Bij Standard zullen ze wellicht het meest balen, want de Rouches missen een doeltreffende aanvaller. Bij AA Gent en Cercle Brugge hebben ze met Roman Yaremchuk en Ike Ugbo twee spitsen die vlot de weg naar de goal weten te vinden.


VIAVoetbalnieuws.be