wil in januari een nieuwe spits binnenhalen, omdat Michael Krmencik het voorbije jaar niet kon overtuigen en Youssouph Badji nog te groen blijkt om het gewicht van de aanval te dragen. De voorbije dagen draaide de geruchtenmolen al op volle toeren en dook de ene naam na de andere op. Divock Origi, Daryl Dike, Ally Samatta, Godwin Bentil, Randal Kolo Muani… Allemaal passeerden ze de revue. Maar nu blijkt de nieuwe nummer negen een andere oude bekende te worden.

Het Algemeen Dagblad toont zich immers zeker: niet één van bovengenoemde namen, maar wel Bas Dost zal in januari Club Brugge gaan vervoegen. Op enkele details na zou de overgang van de Nederlandse spits zelfs al helemaal rond zijn. Voor Dost zou in Brugge een contract voor anderhalf jaar klaarliggen. Ook in de zomer trok Club al aan de mouw van Dost, maar vond toen geen akkoord met Eintracht Frankfurt over de transfersom.

Dat lijkt nu wel te gaan lukken en ook Dost lijkt al overtuigd te zijn. Dat hij bij Club voor de prijzen kan spelen, na Nieuwjaar nog Europees voetbal kan spelen en met Ruud Vormer en Noa Lang enkele landgenoten tegenkomt, zouden de 31-jarige over de streep getrokken hebben. Club zal voor Dost de zevende profclub worden, na FC Emmen, Heracles, Heerenveen, Wolfsburg, Sporting Lissabon en Frankfurt. 

UPDATE  20u15
Het lijkt plots allemaal heel snel te gaan voor Club Brugge in zijn zoektocht naar een nieuwe spits. De transfermarkt heeft niet eens zijn deuren geopend, maar het lijkt er sterk op dat Blauw-Zwart zijn gedroomde aanvalsleider wel al heeft gevonden.

Dat in de naam van Bas Dost, die zou overkomen van Eintracht Frankfurt. Zijn makelaar wou daar echter nog niet te veel over prijs geven: “Ik ga geen commentaar geven op de geruchten”, klonk het namelijk tegenover het Duitse BILD. Echter lijkt hij door zijn daaropvolgende reactie de nakende transfer tóch te bevestigen: “Ik ontken niets”, wat toch kan worden geïnterpreteerd als een bevestiging.


VIAVoetbalnieuws.be