Ocharme Davy Roef. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht trok afgelopen zomer naar de Ghelamco Arena met één doel: nummer één worden bij een Belgische topclub. Hein Vanhaezebrouck heeft zijn keuze echter gemaakt.

We willen de situatie van afgelopen zomer even schetsen. Michel Louwagie en Ivan De Witte vinden dat te veel én te gemakkelijk doelpunten slikt. Davy Roef werd gehaald en kreeg de belofte dat hij een volwaardige kans zou krijgen om het nummer één te worden. De Buffalo’s ontvingen én aanvaardden vervolgens een bod op Thomas Kaminski. De weg vrij voor Roef? Nee, helemaal niet. Ook Sinan Bolat werd naar de Arteveldestad gehaald. En de Turkse goalie kreeg andere beloftes. Akkoord, de prestaties van Roef waren wisselvallig. Maar dat geldt evenzeer voor zijn concurrenten. Het feit is echter dat het jeugdproduct nooit een volwaardige kans zou krijgen met Bolat in de selectie. Zelfde ambities, andere beloftesEn dus zit Roef in de situatie… waarvoor hij bij Anderlecht vertrokken is. En de tijd begint te dringen. Op zijn zesentwintigste kan de doelman kan zich niet veroorloven om de komende seizoenen op de bank te zitten. Maar wil Gent een volwaardige doublure laten vertrekken?


VIAVoetbalkrant.com