Mede door de corona-crisis en de propvolle kalender, kende de Jupiler Pro League de voorbije maanden een uitzonderlijk verloop. Vlak voor het ingaan van de laatste speeldag van 2020 bedraagt de kloof tussen de eerste en de negende plaats slechts 11 punten. Het beloven dus nog spannende maanden te worden.

Toch ziet analist Aad de Mos één uitgesproken titelfavoriet. In een interview met Algemeen Dagblad stelt de Nederlander immers dat de grootste kandidaat blijft voor om zichzelf op te volgen als landskampioen. De ex-trainer geeft daarvoor drie redenen. Zo heeft Blauw-Zwart volgens hem de sterkste kern, zeker met de toevoeging van Bas Dost. De 31-jarige spits werd donderdagavond aangekondigd als eerste winteraanwinst.

Daarnaast benadrukt De Mos dat Club ook voldoende kwaliteiten in de breedte heeft, wat toch noodzakelijk lijkt gezien het enorm drukke programma. En tot slot duidt hij Philippe Clement aan als één van de beste coaches in de competitie. Afwachten dus of dat voldoende zal zijn voor een nieuwe titel.


VIAVoetbalnieuws.be