kondigde op kerstavond een akkoord aan over de komst van Bast Dost, die van Eintracht Frankfurt wordt overgenomen indien hij maandag slaagt voor zijn medische proeven. Deze transfer betekent zo goed als zeker einde verhaal voor Michael Krmencik bij Blauw-Zwart. Volgens Het Nieuwsblad tonen de eerste ploegen alvast interesse in de Tsjech.

Wegens een blessure zal de spits sowieso niet in actie komen in de laatste wedstrijd van 2020 tegen KAS Eupen. Ondertussen wordt achter de schermen al werk gemaakt van zijn transfer. De krant Het Nieuwsblad weet alvast dat zijn ex-club Viktoria Plzen open staat voor een terugkeer. Daarnaast zouden ook ploegen uit Rusland, Griekenland en Turkije het dossier met de nodige interesse opvolgen.

In ieder geval lijkt Club zich te moeten neerleggen bij het nodige verlies op Krmencik. Een jaartje geleden werd hij nog aangetrokken voor zo'n 6 miljoen euro, gezien zijn povere prestaties zal geen enkele club dat bedrag op dit moment benaderen. Een oplossing zou kunnen zijn om Krmencik zijn marktwaarde op huurbasis elders te laten opkrikken en hem vervolgens in de zomer definitief te verkopen. Maar zelfs in zo'n scenario lijkt een transfersom rond de 6 miljoen euro uitgesloten.


VIAVoetbalnieuws.be