Het seizoen draait inmiddels op volle toeren, heel wat ploegen in binnen- en buitenland zijn nu echter al bezig met de voorbereiding op de komende transferperiodes. Bovendien zijn verschillende transfervrije spelers op zoek naar een nieuwe club. VoetbalNieuws vat het belangrijkste nieuws elke dag om 12u samen in het TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE
lijkt zijn tweede winteraanwinst zo goed als beet te hebben. Volgens de Italiaanse journalist Mirko Di Natale is Blauw-Zwart grotendeels akkoord met FC Dallas over de komst van Bryan Reynolds. Enkel de laatste details zouden nog besproken moeten worden. Aan uitgaande zijde melden de eerste ploegen zich dan weer voor Michael Krmencik. De krant Het Nieuwsblad weet alvast dat zijn ex-club Viktoria Plzen open staat voor een terugkeer. Daarnaast zouden ook ploegen uit Rusland, Griekenland en Turkije het dossier met de nodige interesse opvolgen.

Anderlecht wil in januari een pak spelers van de hand doen. Volgens het Griekse NovaSports is AEK Athene alvast bereid een handje te helpen met Ognjen Vranjes. De Bosnische verdediger werd vorig seizoen al met succes verhuurd aan de Grieken en daar mikt men op een nieuwe samenwerking. Voorlopig ondernam AEK nog geen actie, maar het bestuur zou het dossier van dichtbij opvolgen. Voor Bubaccar Sanneh, die eveneens moet beschikken, heerst dan weer amper interesse.

Volgens buitenlandse media heeft Joris Kayembe de interesse gelokt van de Franse eersteklasser FC Lorient. Daar zouden ze de Rode Duivel al een tijdje volgen en de club zou in de zomer een bod van vijf miljoen euro willen neerleggen. Er is wel één voorwaarde: Lorient moet zich handhaven in de Ligue I. Of Charleroi bereid is om mee te werken, is niet bekend.

Volgens Franse media heeft RC Lens zijn oog laten vallen op Musa Al-Tamari. De Jordaniër kwam pas afgelopen zomer naar België, nadat OHL hem voor 1 miljoen euro had overgenomen van APOEL Nicosia. Hij kan dus al een nieuwe transfer afronden.

BUITENLAND
Het Italiaanse CalcioMercato.it lanceerde een spraakmakend gerucht. Volgens het medium heeft José Mourinho onze landgenoot Romelu Lukaku aangeduid als het belangrijkste piste om Harry Kane op te volgen. Die zou op zijn beurt naar PSG kunnen trekken. Mourinho werkte eerder alvast samen met Lukaku. Internazionale lijkt echter niet bereid om zijn steunpilaar zomaar te laten gaan. De kans is klein dat de Italianen met minder vrede zullen nemen dat wat zij zelf betaalden aan Manchester United, een slordige 86 miljoen euro. Of het bestuur van Tottenham Hotspur ook zo ver wil gaan, valt af te wachten. Sowieso lijkt een transfer pas in de zomer van 2021 aan de orde.

Dele Alli lijkt voor een vertrek te staan bij Tottenham. Volgens The Sun zijn er naast de Franse kampioen PSG nog een viertal opties. Glasgow Rangers lijkt echter weinig kans te maken en zou enkel voor een huurbeurt in aanmerking komen. en Internazionale worden eveneens genoemd, daar lijkt de interesse echter zeer beperkt. De meest opvallende naam is die van Manchester United, een rechtstreekse concurrent van Tottenham.

FC Barcelona wil Lionel nog een tijdje houden, maar is ook al bezig met mogelijke opvolgers. Volgens Marca staan daarvoor drie spelers op de verlanglijst. De Spaans sportkrant denkt dat landgenoot Lautaro Martínez (Internazionale), maatje Neymar (Paris Saint-Germain) en Mohamed Salah (Liverpool) een grote kans maken om de nieuwe aanvalsleider te worden.

Club Brugge heeft Bas Dost beet, maar voor Eintracht Frankfurt wacht nu wel de lastige zoektocht naar een geschikte vervanger. Volgens Kicker is het vizier daarvoor op Luka Jovic gericht. De Serviër werd in de zomer van 2017 op huurbasis overgenomen van SL Benfica en brak vervolgens helemaal door in Frankfurt. Nadat de Duitsers de aankoopoptie in zijn overeenkomst hadden gelicht, werd hij voor een slordige 60 miljoen euro aan Real Madrid doorverkocht. Nu zou Frankfurt hem terug willen huren. 

Montréal Impact wil enkele spelers aantrekken. Volgens Canadese media is het niet uitgesloten dat Laurent Ciman terugkeert naar de Canadese club. De 35-jarige verdediger kreeg geen nieuwe overeenkomst bij Toronto FC. Voor Ciman zou een terugkeer zeer goed zijn, want daar zijn de beste zorgen mogelijk voor zijn dochtertje.

Real Madrid wil het contract van Sergio Ramos verlengen, maar de Spanjaard begint sowieso op leeftijd te geraken. Achter de schermen worden dan ook al mogelijke alternatieven onderzocht. Het medium All Football noemt alvast namen als David Alaba (Bayern München, maar na het seizoen einde contract), Pau Torres (Villarreal) en Jules Koundé (Sevilla).


VIAVoetbalnieuws.be