De eerste seizoenshelft zit erop. Hoog tijd om even terug te blikken op de voorbije maanden. Verschillende spelers hebben vorige zomer de Jupiler Pro League achter zich gelaten. Voor sommigen was die overstap een schot in de roos. Welke spelers hebben de voorbije maanden kunnen schitteren bij hun nieuwe clubs? VoetbalPrimeur zocht het uit.

Kemar Roofe – RSC Anderlecht naar FC Rangers (5 miljoen euro)Roofe werd door Anderlecht voor zes miljoen euro weggeplukt bij Leeds United, maar in de Belgische competitie kon de Engelse Jamaicaan nooit potten breken. Zeven goals in zestien officiële wedstrijden bleken niet genoeg voor een verlengd verblijf. Rangers zag wel iets in de kleine centrumspits en Anderlecht kon Roofe met een klein beetje verlies verpatsen. In de Schotse competitie komt Roofe veel beter voor de dag met negen goals in dertien duels. Tel daarbij twee goals in de -waaronder een wondergoal tegen Standard- en Roofe komt in totaal al aan elf officiële doelpunten voor zijn nieuwe club.
Kevin Mirallas – Antwerp naar FK Gaziantep (transfervrij)Mirallas kwam anderhalf jaar geleden met grote verwachtingen naar Royal Antwerp FC. De ex-Rode Duivel maakte gratis de overstap van Everton, maar hij kon op de Belgische velden geen indruk maken. Mirallas mocht in 21 officiële wedstrijden opdraven voor de Great Old- meestal als invaller. Hij scoorde daarin twee keer en gaf twee assists, wat niet genoeg was voor een verlengd verblijf. Hij werd opgepikt door het FK Gaziantep, waarmee hij op dit moment derde staat in de Turkse competitie. Mirallas kwam al elf keer in actie voor zijn nieuwe ploeg. Hij scoorde vijf goals (drie in de competitie, twee in de beker) en gaf verder nog drie assists.


VIAVoetbalprimeur.be