Ryan Babel speelde vorig seizoen nog op huurbasis bij de Nederlandse topclub , inmiddels komt hij weer uit voor het Turkse . In het verleden speelde de flankspeler ook al voor onder meer Liverpool en TSG Hoffenheim, maar laatstgenoemde was een mislukt avontuur.

“Er is maar één moment in mijn carrière waar ik spijt van heb: overstappen naar Hoffenheim (vanaf Liverpool voor 7 miljoen euro in 2011, red.) was misschien geen goed idee. Achteraf was het een teleurstellende zet. Ook verloor ik toen mijn plek in het Nederlands elftal. Ik speelde bij Ajax en domineerde in de competitie. Liverpool was ook een team dat altijd speelde om te winnen. Ik ging naar Hoffenheim en speelde in de middenmoot. Het was een team dat één wedstrijd won en daarna drie wedstrijden verloor.”

Tegenwoordig is Babel weer actief in de Turkse Super Lig. “Fenerbahce en Galatasaray zijn twee geweldige teams die strijden om het kampioenschap in Turkije, zoals Ajax en PSV. lijkt meer op Besiktas”, trekt hij tot slot een vergelijking, in het Pro Shots Magazine.


VIAVoetbalnieuws.be