Werd destijds bestempeld Henry Onyekuru als een groot talent, maar kan voorlopig niet bevestigen. Momenteel zit hij zelfs op een zijspoor bij AS Monaco en de Nigeriaanse aanvaller zoekt daarom een nieuwe club. Aan interesse is er ondanks zijn mindere maanden geen gebrek.

Buitenlandse media menen te weten dat Galatasaray, waar hij eerder al op huurbasis indruk wist te maken, de aanvaller graag wil terug zien keren. Ook Al-Jazira zou een oogje hebben op de speler. In ieder geval mag Onyekuru beschikken in Monaco, al dan niet op huurbasis. De Nigeriaan kan ook een interessante piste zijn voor Belgische topclubs die een flankaanvaller met scorend vermogen zoeken. Hij is wel peperduur en voor de ploegen uit de JPL lijkt enkel een huurdeal haalbaar te zijn.

UPDATE 04/01
Onyekuru heeft inmiddels nog geen nieuwe club gevonden, nochtans regent het geruchten over mogelijke bestemmingen. Vanuit Turkije wordt zelfs een terugkeer naar ons land geopperd. Zo stelt Ajanspor dat RSC Anderlecht, Standard, AA Gent en Antwerp FC het dossier van dichtbij volgen. Al kunnen er bij die informatie wel de nodige bedenkingen geplaatst worden. Voor die eerste twee clubs lijkt hij financieel alvast onhaalbaar. Bij Gent zou hij dan weer onder de vleugels van Hein Vanhaezebrouck terecht komen. Hun samenwerking bij Anderlecht was destijds echter al geen succes en achteraf rekende de Nigeriaan ook stevig af met de trainer.

Opnieuw onder Vanhaezebrouck aan de slag gaan lijkt dus uitgesloten. Bij Antwerp zou hij eventueel wel terecht kunnen, maar daar wacht men eerst op de aanstelling van een nieuwe trainer alvorens de transferplannen te ontrollen. Het lijkt er dus op dat de geruchten voorlopig uit de lucht zijn gegrepen. Al kan het ook om makelaarspraat gaan in de hoop om het onderste uit de kan te krijgen bij pakweg Galatasaray.


VIAVoetbalnieuws.be