De wintermercato heeft zijn poorten inmiddels officieel geopend. En ondanks de gevolgen van de coronacrisis worden toch weer een pak transacties verwacht in binnen- en buitenland, bovendien kunnen spelers met een aflopend contract nu al onderhandelen over een zomertransfer. VoetbalNieuws zet al deze geruchten en belangrijkste afgeronde deals dagelijks voor u op een rijtje in dit TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE

Het zou zomaar kunnen dat Simon Deli deze winter  gaat verlaten. De Ivoriaan was de laatste weken al op de bank beland en Fenerbahçe zou zich nu gemeld hebben voor de verdediger. De Turken azen in eerste instantie wel op Sokratis Papasthatopoulos (Arsenal), maar Deli geldt als alternatief. Met de nakende komst van Stefano Denswil heeft Club al een alternatief achter de hand.

Anderlecht maakt intussen volop werk van een vervanger voor Percy Tau. Het lijkt er alsmaar meer op dat dat Majeed Ashimeru zal worden, want een akkoord met RB Salzburg zou nabij zijn. Her en der klinkt het zelfs dat de Ghanese middenvelder donderdag al op Neerpede verwacht mag worden voor zijn medische testen.

Desondanks gaan er ook nog geruchten dat Anderlecht ook nog onderhandelt met Olympiakos over de komst van Maxi Lovera. Ook bij de Argentijn gaat het om een huurbeurt met aankoopoptie. Paars-Wit probeerde ook nog Shoya Nakajima te huren, maar FC Porto weigerde. Ze willen de Japanner enkel verkopen en dat is voor Anderlecht niet haalbaar.

Verder lijkt Landry Dimata op weg naar de uitgang. De spits zou op zoek zijn naar een nieuwe club in Spanje, maar voorlopig zou er weinig interesse zijn. Bij Anderlecht lijkt hij geen uitzicht te hebben op speelminuten.

Ook bij KRC Genk beweegt er één en ander. De Limburgers zouden een akkoord bereikt hebben over de komst van Mark McKenzie en de transfer van de Amerikaan zou snel aangekondigd moeten worden. Aan uitgaande zijde werd het vertrek van Sebastien Dewaest afgerond. Hij wordt voor de rest van het seizoen verhuurd aan Toulouse, dat ook een aankoopoptie heeft.

KV Kortrijk lijkt een opvallende spitsenwissel door te voeren. Ilombe Mboyo is op weg naar STVV en moet daar enkel nog zijn medische testen afleggen. Als vervanger zou Teddy Chevalier voor de derde keer neerstrijken in het Guldensporenstadion. De 33-jarige Fransman zou overkomen van Valenciennes.

Zulte Waregem zou na een half seizoen alweer afscheid nemen van Daniel Opare. De rechtsachter zou naar Turkije trekken, waar Erzurumspor hem wil binnenhalen. Als vervanger lijkt Andy Najar de voornaamste optie.

BUITENLAND

Sergio Ramos is einde contract bij Real Madrid en op zijn 34ste heeft de verdediger de clubs nog altijd voor het uitkiezen. Ook  zou de Spanjaard nu nog een voorstel willen doen. Aangezien de Citizens ook Lionel nog steeds willen binnenhalen, betekent dat dat Kevin De Bruyne voorlopig vrede moet nemen met een lager contractvoorstel.

lijkt zijn eerste winteraanwinst beet te hebben en het is meteen een stevige. De Nederlanders zouden een persoonlijk akkoord hebben met Sebastien Haller en ook met West Ham zou er bijna een overeenkomst bereikt zijn. Ajax zou maar liefst 20 miljoen euro betalen voor de 26-jarige spits.


VIAVoetbalnieuws.be