RSC Anderlecht gaat deze maand nog heel wat overbodige spelers van de hand doen. Antonio Milic ging aan de slag bij Lech Poznan, Isaac Kiese Thelin vertrok eerder al op huurbasis naar Kasimpasa en er is nog een transfer op til. Peter Zulj zou bijna weg zijn bij de Brusselaars.

Volgens Sky Sports Austria hebben Anderlecht en Zulj bijna een akkoord met een buitenlandse ploeg omtrent een uitleenbeurt. Diverse bronnen melden dat de club in kwestie het Turkse Göztepe is. Het gaat naar verluidt om een huurovereenkomst zonder aankoopoptie. Behoudens een onverwachte wending wordt de deal eerstdaags afgerond.

UPDATE 11/01
De Oostenrijkse middenvelder lijkt weldra dus in de Süper Lig aan de slag te gaan, maar Anderlecht heeft nog plannen met hem. Volgens Het Laatste Nieuws werd immers bewust geen aankoopoptie in de overeenkomst opgenomen. Zulj komt namelijk in aanmerking om straks op het EK aan de slag te gaan met Oostenrijk. Op die manier zou hij zijn marktwaarde gevoelig kunnen opkrikken en kunnen de Brusselaars hem komende zomer voor een hoger bedrag van de hand doen. RSCA betaalde in 2019 zelf nog een de nodige miljoenen om hem over te nemen van Sturm Graz. Men hoopt om dat bedrag grotendeels te recupereren.


VIAVoetbalnieuws.be