RSC Anderlecht hoopt Ognjen Vranjes deze maand nog van de hand te kunnen doen. De centrale verdediger heeft amper nog een transferwaarde en bij Paars-Wit zullen ze blij zijn als ze van zijn hoog loon af zijn. Er is interesse.

“Er zijn vier ploegen uit Turkije die mij er graag bij willen hebben”, verklaart Vranjes aan het Griekse Gazetta. “Als ik geen club kan vinden die aan mijn verwachtingen voldoet, dan blijf ik bij Anderlecht. Een terugkeer naar AEK Athene? Zij hebben geen contact met mij opgenomen”, zegt de speler.

Vranjes geeft aan dat hij een goed contract heeft bij de Brusselaars, waar hij jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen euro bruto zou verdienen. Vranjes komt niet meer aan spelen toe onder Vincent Kompany, nadat hij een povere indruk achterliet in het begin van het seizoen. De centrale verdediger ligt nog tot medio 2022 onder contract bij de Belgische recordkampioen en Peter Verbeke moet hopen dat één van de geïnteresseerde Turkse clubs de 'goede club' is voor de speler die sinds 2018 bij Anderlecht voetbalt.

Anderlecht wist de afgelopen weken al Derrick Luckassen en Isaac Kiese Thelin (Kasimpasa) en Peter Zulj (Göztepe) naar Turkije te loodsen. Luka Adzic (Ankaragücü) is er ook actief, maar hij moet er al weg. RSCA zoekt een oplossing, mogelijk in Nederland.


VIAVoetbalnieuws.be