versterkte zich tijdens deze wintermercato reeds met Bas Dost en Stefano Denswil, maar daarmee is het huiswerk van Vincent Mannaert wellicht nog niet af. Ook aan uitgaande zijde staat er bovendien nog wat te gebeuren in Jan Breydel, waar enkele voormalige sterkhouders stilaan op weg lijken richting de uitgang.

Denk maar aan Emmanuel Dennis, Siebe Schrijvers of zelfs Ethan Horvath, die in het verleden allen meermaals van waarde bleken voor Blauw-Zwart maar momenteel niet langer in de plannen van Philippe Clement passen. In dat rijtje hoort ook Simon Deli. De 29-jarige Ivoriaan kwam anderhalf jaar geleden voor 2,5 miljoen over van Slavia Praag en ontpopte zich vervolgens in mum van tijd tot een absolute steunpilaar in de Brugse defensie. Mede door blessureleed is hij dit seizoen echter slechts een schim van zichzelf.

De laatste weken dolf Deli dan ook het onderspit tegen Brandon Mechele en landgenoot Odilon Kossounou, en met Denswil trok de landskampioen zelfs al een nieuwe linkbenige verdediger aan. Een vertrek wenkt dus, waarbij vooral Fenerbahce wordt genoemd. De topclub uit Turkije zou al een bod hebben uitgebracht waarmee Club haar investering zou recupereren, alleen mikken ze daar nog op net iets meer. Toch lijkt een deal in de maak, want volgens Nexus Sport staat Deli zelf alvast open voor een overstap richting Istanboel.


VIAVoetbalnieuws.be