De wintermercato heeft zijn poorten inmiddels officieel geopend. En ondanks de gevolgen van de coronacrisis worden toch weer een pak transacties verwacht in binnen- en buitenland, bovendien kunnen spelers met een aflopend contract nu al onderhandelen over een zomertransfer. VoetbalNieuws zet al deze geruchten en belangrijkste afgeronde deals dagelijks voor u op een rijtje in dit TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE

lijkt zinnens om deze maand nog stevig toe te slaan. Zo zou Blauw-Zwart azen op de komst van Lasse Schöne. De 34-jarige Deen is transfervrij sinds zijn contract bij Genoa ontbonden werd. Voorlopig onderhoudt de middenvelder zijn conditie bij ex-club Ajax, dat ook gelinkt wordt aan een terugkeer.

Daarnaast is ook de komst van Bryan Reynolds nog niet van de baan. Eerdere berichten dat Juventus de rechtsachter beet heeft, worden in de VS ontkend en daar klinkt het dat Club woensdag nog een nieuw bod uitgebracht zou hebben op de jonge speler.

In Turkije wordt Club ook gelinkt aan Ömer Faruk Beyaz, een 17-jarige offensieve middenvelder van Fenerbahçe. De jongeling is einde contract en dus een opportuniteit. De concurrentie voor hem is wel groot, want ook Genk, AZ, Rennes, Real Sociedad, Bologna, Schalke en RB Salzburg zouden hem op het oog hebben.

Club lijkt ook definitief verlost te zijn van Luan Peres. Woensdagavond wist Santos zich immers te plaatsen voor de finale van de Copa Libertadores en dat zou betekenen dat ze de verdediger gaan aankopen. Club zou nog zo'n 3 miljoen euro incasseren voor de Braziliaan.

Anderlecht haalde woensdag met Majeed Ashimeru zijn derde winteraanwinst binnen. De Ghanese middenvelder wordt gehuurd van RB Salzburg en Anderlecht heeft ook een aankoopoptie bedongen. Die zou naar verluidt zo'n 2,5 miljoen euro bedragen. Daarna zou Ashimeru voor vier jaar kunnen tekenen. Michal Karbownik werd de voorbije dagen genoemd, maar Anderlecht zou de Pool van Brighton niet willen.

Wie wel in beeld zou zijn, is Jacob Bruun Larsen. De 22-jarige flankaanvaller komt uit voor Hoffenheim, dat een jaar geleden nog 9 miljoen euro voor hem betaalde. De Deen komt dit seizoen echter amper aan de bak en dus zou een uitleenbeurt aan Anderlecht een uitweg kunnen bieden.

Ook Mykola Kukharevych leek op weg te zijn naar Anderlecht, maar die transfer zou op de helling staan. Rukh Lviv zou de prijs voor de jonge spits opgedreven hebben en daardoor haakt Anderlecht voorlopig af. 

Verder wil Paars-Wit nog steeds af van Bubacarr Sanneh. De verdediger, die in 2018 nog 8 miljoen euro kostte, zou zelfs gratis mogen vertrekken. Mogelijk vraagt Anderlecht wel nog een percentage op een eventuele doorverkoop. Veel interesse is er echter niet voor Sanneh.

Antwerp gaat mogelijk een nieuwe doelman halen door de blessure van Butez en de weinig overtuigende prestaties van Beiranvand. Er zouden alvast twee Belgen op het lijstje van de Great Old staan: Mile Svilar (Benfica) en Ruud Boffin (Antalyaspor)

AA Gent wil nog een spits en denkt daarbij aan een oude bekende. Het zou Kalifa Coulibaly willen terughalen, want de Malinees zit op een zijspoor bij FC Nantes. Ook de Israëliër Yonas Malede van Maccabi Netanya zou echter in beeld zijn.

BUITENLAND

Bij Real Madrid kreeg Martin Ödegaard dit seizoen een nieuwe kans, maar het Noorse toptalent kon de voorbije maanden opnieuw niet overtuigen. De kans bestaat daardoor dat hij deze maand opnieuw verhuurd wordt. Ajax wordt alvast genoemd als optie, want de Nederlanders zijn nog op zoek naar een aanvallende middenvelder.


VIAVoetbalnieuws.be