heeft afgelopen weekend opnieuw een belangrijke stap richting de landstitel gezet. Terwijl de concurrentie andermaal met punten smodderde, pakte Blauw-Zwart zonder al te veel problemen de volle buit op Beerschot (0-3). En dat terwijl er nog volop aan de selectie gesleuteld wordt.

Zo is de kans reëel dat de Bruggelingen voor het sluiten van de transferperiode nog meer versterking aantrekken, de Noorse flankaanvaller Tokmac Nguen werd afgelopen weekend alvast genoemd. En ook aan uitgaande zijde staat nog één en ander op til. Emmanuel Dennis zou zijn zinnen hebben gezet op een transfer, maar de volgende die vertrekt zou wel eens Simon Deli kunnen worden. Vorig seizoen was de Ivoriaan nochtans een vaste steunpilaar. De voorbije maanden bleef hij echter ver van dat niveau verwijderd, zondag haalde hij zelfs de wedstrijdselectie niet.

Volgens coach Philippe Clement had dat vooral met de zware concurrentie in zijn kern te maken, maar eerder liet hij al verstaan dat een vertrek van Deli niet uitgesloten is. Weliswaar aan de juiste voorwaarden. Door de terugkeer van Stefano Denswil en het feit dat Matej Mitrovic bijna hersteld is na maanden blessureleed, is er alvast marge om de verdediger te laten gaan. Hij zou na Siebe Schrijvers de twee winterse vertrekker kunnen worden bij Blauw-Zwart. Eerder werd het Turkse Fenerbahçe al genoemd als mogelijke bestemming.


VIAVoetbalnieuws.be