RSC Anderlecht is bezig aan een kleine opkuis van de spelerskern deze winter. Flink wat overbodige spelers bij paars-wit gingen hun voetbalgeluk beproeven in andere oorden. De ene ex-Mauve kende al een geslaagder debuut dan de ander.

Voor Peter Zulj kon zijn Turks avontuur niet beter beginnen. Anderlecht liet de Oostenrijkse middenvelder naar het Turkse Göztepe vertrekken op uitleenbasis zonder aankoopoptie. In zijn eerste wedstrijd bij zijn nieuwe club was hij meteen goed voor een tweeklapper.Ook Derrick Luckassen vertrok deze winter naar Turkije nadat zijn huurcontract bij paars-wit beëindigd werd. De Nederlandse verdediger kende een veel minder geslaagd debuut. Zijn club Kasimpasa, dat in degradatienood verkeert, verloor met 1-2 van Erzurumspor en Luckassen slikte bovendien in de slotminuten nog een rode kaart. 


VIAVoetbalkrant.com