RSC Anderlecht haalde al een viertal aanwinsten in huis tijdens de huidige mercato, maar kon ook een aantal overbodige spelers van de hand doen. Peter Zulj werd bijvoorbeeld verhuurd aan Göztepe, terwijl Antonio Milic definitief werd verpatst aan Lech Poznan. Daarnaast werd ook de huurovereenkomst met Derrick Luckassen stopgezet.

De Nederlandse verdediger kende een sterk eerste seizoen bij Paars-Wit, de club besloot dan ook om hem een jaartje langer te huren van PSV Eindhoven. Maar hij begon behoorlijk dramatisch aan deze jaargang. Bovendien was hij door de komst van Matt Miazga en ontbolstering van Hannes Delcroix overbodig geworden. Uiteindelijk werd zijn huurcontract in het Lotto Park verscheurd en trok hij aan ongeveer dezelfde voorwaarden naar Kasimpasa.

Maar in tegenstelling tot zijn ex-ploegmaat Zulj, die meteen goed was voor twee doelpunten, heeft de Nederlandse verdediger zijn debuut in Turkije helemaal gemist. Maandagavond verloor zijn club immers met 1-2 van Erzurumspor, dat voor de wedstrijd nog laatste stond. Als klap op de vuurpijl kreeg Luckassen in de slotminuten overigens een rode kaart. Van een horrordebuut gesproken. Het enige doelpunt van Kasimpasa werd overigens gescoord door Isaac Thelin, nog zo'n speler die RSCA deze winter van de hand deed.


VIAVoetbalnieuws.be