De wintermercato heeft zijn poorten inmiddels officieel geopend. En ondanks de gevolgen van de coronacrisis worden toch weer een pak transacties verwacht in binnen- en buitenland, bovendien kunnen spelers met een aflopend contract nu al onderhandelen over een zomertransfer. VoetbalNieuws zet al deze geruchten en belangrijkste afgeronde deals dagelijks voor u op een rijtje in dit TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE
RSC Anderlecht heeft een knappe transfer afgerond. Zo komt Abdoulay Diaby (ex-) de recordkampioen versterken. De Malinese aanvaller wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Sporting CP, mét aankoopoptie. Volgens Het Laatste Nieuws bedraagt de optie meer dan 3 miljoen euro. Behoorlijk veel voor een aanvaller die straks alweer 30 jaar wordt en al een tijdje op zoek is naar zijn beste vorm. Langs de andere kant is de beste Diaby wel een garantie op doelpunten en kent hij de competitie, wat dat betreft is er dus geen aanpassingsperiode nodig.

Ook Club Brugge staat dicht bij een nieuwe aanvaller. Het lokale medium Futve meldt namelijk dat de aanvaller Daniel Pérez goed op weg is naar Blauw-Zwart. De Venezolaanse jeugd-international komt momenteel in eigen land uit voor de topclub Metropolitanos FC. Volgens de bron troeft Club de concurrentie af door de afkoopclausule in zijn contract te activeren. Die bedraagt zo'n 250.000 dollar, een slordige 207.000 euro. Pérez zou in eerste instantie aansluiten bij Club Nxt.

Standard zou volgens La Dernière Heure een bod hebben geweigerd op Maxime Lestienne. Naar verluidt wou Al-Whada uit de Verenigde Arabische Emiraten zo'n één miljoen euro neertellen voor de flankaanvaller. Maar dat bedrag bleek onvoldoende om de clubleiding te overtuigen. Standard zou immers op zo'n drie miljoen euro mikken voor de 28-jarige Lestienne.

Hernan Losada verliet Beerschot voor de VS en volgens Gazet van Antwerpen zou één van zijn smaakmakers op 't Kiel hem graag willen volgen. Zo zou ook Tarik Tissoudali openstaan voor een avontuur in de MLS. De aanvaller ligt momenteel in de lappenmand, maar was voor zijn blessure bezig aan een uitstekend seizoen bij de Antwerpenaren. Toch werd zijn aflopende contract tot dusver nog niet verlengd. De kans dat ook hij naar DC United trekt is echter klein, al zijn er uiteraard nog meer clubs in Noord-Amerika.

Cercle Brugge kondigde maandag het vertrek van Naomichi Ueda aan, hij maakt de overgang naar Nîmes. Maar er zitten nog meer transfers in de pijplijn voor de Vereniging. Zo kan Kylian Hazard het Jan Breydelstadion verlaten. Volgens TRT Spor wil de 25-jarige flankaanvaller graag binnenhalen. Daarnaast staat Groen-Zwart dicht bij de komst van Hannes Van der Bruggen, die in juni einde contract is bij KV Kortrijk. Cercle wil de middenvelder echter deze maand al binnenhalen en Het Nieuwsblad weet dat de kans op die transfer aan het groeien is.

De kans is groot dat KV Mechelen de uitleenbeurt van Rocky Bushiri in onderling overleg zal beëindigen, weet RMC Sports. Volgens het medium zou de 21-jarige verdediger ook meteen worden doorverhuurd aan Waasland-Beveren. Bij de Waaslanders zou Bushiri immers meer kansen hebben op speelminuten.

Op de officiële webstek bevestigde Sint-Truiden maandagavond de komst van Dimitri Lavalée. De Belgische verdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van FSV Mainz. De 24-jarige Lavalée moet achterin bij de Limburgers de concurrentie aangaan met Buatu, Teixeira en Garcia.

Lucas Pirard tekent weldra voor Union SG, dat hem zal huren van Waasland-Beveren. Op de Freethiel hebben ze alvast een vervanger aangetrokken. MVV maakte de transfer van Bill Lathouwers immers officieel bekend. De Nederlandse tweedeklasser zou zichzelf dan weer willen versterken met William Balikwisha (Standard).

BUITENLAND
Real Madrid lijkt zijn eerste grote aanwinst voor volgend seizoen al binnen te hebben. Volgens de Spaanse sportkrant Marca verkast David Alaba na dit seizoen naar het Bernabéu. De Oostenrijker komt over van Bayern München, waar zijn contract eind juni afloopt.

Volgens het medium tekent Alaba weldra een contract voor vier seizoenen met een salaris van elf miljoen euro per seizoen. Vanuit het kamp van de Oostenrijker wordt voorlopig wel ontkend dat de deal rond is.

In France Football maakte Leonardo duidelijk dat Paris Saint-Germain de komst van Lionel wel degelijk zou zien zitten. “Grote spelers zoals Messi zullen altijd op de shortlist van PSG staan, maar dit is nog niet het moment om daarover te praten of te dromen. We hebben wél al een stoeltje gereserveerd aan onze onderhandelingstafel voor hem”, luidt het bij de Technisch Directeur van de Franse topclub.

Fenerbahçe heeft met Mesut Özil een grote naam weten te strikken, maar daarmee is de honger van nog lang niet gestild en vanuit Turkije wordt nu een wel heel bizar gerucht gelanceerd. In lokale en sociale media gaan immers berichten rond dat Fenerbahçe ook nog voor de rest van het seizoen zou willen huren van Real Madrid. De kans dat zo'n transfer er van komt is echter onbestaande.

Klaas Jan Huntelaar verruilt definitief voor Schalke 04, waar hij ploegmaat zal worden van Benito Raman. Volgens het Duitse Sport1 onderging de 37-jarige spits maandag de medische keuring in Gelsenkirchen, om vervolgens zijn contract te tekenen. Zijn perspectief op speelminuten is daar groter als in Amsterdam, waar Ajax recent Sébastien Haller binnenhaalde als eerste spits.

Als we Football Italia mogen geloven zullen eerstdaags drie versterkingen officieel worden voorgesteld bij AC Milan. In het aanvallend compartiment wordt Mario Mandzukic als vrije speler opgepikt, terwijl Soualiho Meité en Fikayo Tomori het middenveld en de verdediging komen versterken. Meité (ex-Zulte Waregem) komt over van reeksgenoot Torino, zijn transfer is zelfs al helemaal rond. Tomori wordt dan weer gehuurd van Chelsea.


VIAVoetbalnieuws.be