RSC Anderlecht heeft dinsdag haar eerste zege van het seizoen geboekt. Paars-wit was veel sterker dan Sporting Charleroi, maar had wel twee strafschoppen nodig om het verschil te maken. Anderlecht haalde het uiteindelijk met 3-0.

In het Lotto Park waren de wedstrijdverhoudingen meteen duidelijk. Beide ploegen misten een karrenvracht aan spelers, maar Anderlecht leek daar dinsdag geen last van te hebben. Het zette Charleroi onmiddellijk vast. Vlap – die gretig speelde – liet evenwel de kans liggen om vroeg de score te openen.
Anderlecht domineerde in de eerste helft, maar opnieuw was paars-wit niet efficiënt. De troepen van Kompany lieten het niet aan hun hart komen en bleven aanvallen. Uiteindelijk luidde een overtreding op Mukairu in de zestien de 1-0 in. De bal ging op de stip en Nmecha klaarde de klus. Na zijn doelpunt toonde de Duitser het truitje van ploeggenoot Verbruggen, die onlangs zijn vader verloor.


VIAVoetbalprimeur.be