De winterse mercato heeft al enkele opmerkelijke transfers in gang gezet. Met Hamdi Harbaoui (Royal Excel Moeskroen) en Abdoulay Diaby (RSC Anderlecht) zijn zelfs twee bewezen prijsschutters naar onze vaderlandse competitie teruggekeerd. Op vertrouwde grond hopen zij hun carrière weer op het juiste spoor te krijgen. Dat zou voor enkele andere goalgetters geen misselijk idee zijn, als je het VoetbalPrimeur.be vraagt.

De 36-jarige Harbaoui tekende ‘slechts’ bij Moeskroen, maar is natuurlijk niet de eerste de beste. Integendeel, de Tunesische aanvaller kroonde zich in het verleden liefst drie keer tot de productiefste doelpuntenmaker van de Jpl, in 2014, 2018 en 2019. Enkel legendes Viktor Wegria (vier keer) en Erwin Vandenbergh (zes keer) staan boven hem in de eeuwige ranglijst. De pijlsnelle Diaby sleepte de topschutterstitel nooit in de wacht, al deed hij met vijftien (2016) en zestien (2018) competitietreffers wel tot twee maal toe een verwoede poging.


VIAVoetbalprimeur.be