RSC Anderlecht haalde het dinsdag met 3-0 van Sporting Charleroi. Welke lessen kunnen er getrokken worden na de verdiende zege van paars-wit? VoetbalPrimeur.be zet ze op een rij. 

Een reeks van eerstenAnderlecht had in 2021 nog niet gescoord. Vlap en Amuzu hadden dit seizoen nog niet raak getroffen. Dimata speelde nog geen minuut dit jaar. Anderlecht won in 2021 nog geen enkele competitiematch. Daar kwam dinsdag eindelijk allemaal verandering in. Anderlecht speelde sterk tegen Charleroi. Het was 90 minuten baas. Het voetbal dat Kompany wil zien, bracht het ook regelmatig, maar opnieuw was er het gebrek aan inefficiëntie. Als Diaby dat probleem kan oplossen, staat paars-wit plots stappen verder in het proces.
Nmecha, de ideale ploegmaatDe Duitser bewees tegen Charleroi opnieuw dat hij een aanval kan dragen. Verder bewees hij ook dat een strafschop nemen hem echt wel ligt. Maar buiten zijn voetbalkwaliteiten heeft Nmecha nog meer in zijn mars. Hij toonde zich de ideale ploegmaat. Na zijn doelpunt toonde Nmecha een truitje van Verbruggen. Hij stak de keeper, die onlangs zijn vader verloor, zo een hard onder de riem. Toen Anderlecht een tweede strafschop kreeg, liet Nmecha de bal aan Vlap. Eerder dit seizoen was er nog een akkefietje met de Nederlander bij een strafschop. Nmecha gunde nu Vlap zijn moment de gloire.


VIAVoetbalprimeur.be