Standard leeft sinds de aanstelling van Mbaye Leye als nieuwe trainer weer helemaal op en pronkt na de 0-4 op het veld van KV Mechelen woensdagavond met een negen op negen. Eén van de symbolen van de Luikse wederopstanding is Mehdi Carcela, die van bankzitter gepromoveerd werd tot titularis en zelfs aanvoerder. Maar mogelijk kan zijn opleving op Sclessin van korte duur zijn.

Standard was van plan om deze maand een sterkhouder te verkopen om zo te besparen, want dat is broodnodig gezien de penibele financiële situatie van de club en de uitschakeling in de . De namen van Selim Amallah, Samuel Bastien en Gojko Cimirot werden naar voor geschoven, maar het zou weleens Carcela kunnen zijn die gaat vertrekken.

Sporx meldt immers dat Trabzonspor de onderhandelingen met Standard wil opstarten omtrent een transfer van Carcela. De nummer zeven uit de Turkse Süper Lig is nog op zoek naar een offensieve middenvelder en Carcela staat bovenaan hun verlanglijst. Het contract van de Marokkaanse Belg loopt op het einde van het seizoen af en dus zal Standard wellicht niet te moeilijk doen over een transfersom.

UPDATE 22/01

Carcela zal niet naar Trabzonspor trekken, zo weet Sudpresse. De Turken boden hem immers slechts een contract tot het einde van het seizoen, met optie. Gezien die beperkte voorwaarden – ook zijn loon zou amper hoger gelegen hebben dan bij Standard – en de pandemie besloot de flankaanvaller het voorstel naast zich neer te leggen. Er zouden wel nog enkele andere Turkse clubs interesse tonen, maar concreet zouden die niet zijn. Voorlopig blijft hij dus gewoon bij Standard.


VIAVoetbalnieuws.be