heeft afscheid genomen van Krepin Diatta. AS Monaco betaalt liefst twintig miljoen euro voor hem. Bijzonder veel geld, vindt chef sport Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad.

‘Wij vinden Diatta een goede speler. Maar in de geschiedenisboeken van Club Brugge zal hij – behalve voor deze ronduit spectaculaire transferprijs – geen hoofdrol krijgen’, benadrukt Vandewalle.
Diatta moet namelijk nog heel wat bewijzen bij Monaco. ‘Als belangrijke beslissende acties op internationaal vlak herinneren we ons echter enkel dat doelpunt in de laatste minuut op het veld van in de vorige -campagne. In referenda als de Gouden Schoen en Profvoetballer van het Jaar deed hij nooit mee voor de prijzen. Toch betaalt AS Monaco twintig miljoen euro. In deze tijden.’
Club Brugge kon dan ook niet weigeren. ‘We zijn er geen voorstander van dat smaakmakers onze Jupiler Pro League verlaten, maar we kunnen deze deal wel begrijpen. Het vertrek van Diatta was vorige zomer voorzien. Er kwam niet genoeg geld op tafel. Nu is de bijna 22-jarige Senegalees, die al anderhalf jaar graag weg wil, alsnog de op één na duurste uitgaande transfer ooit voor Club Brugge.’


VIAVoetbalprimeur.be