Zondag staat de topper tussen en KRC Genk op het programma. Eerder nam huisanalist en PEC Zwolle-scout Kristof De Croock al de kwetsbaarheden van de leider onder de loep en nu is het de beurt aan de nummer twee. Wat zijn de zwaktes van KRC Genk en hoe kan Philippe Clement John van den Brom en consorten pijn doen?

In de periode dat Genk switchte van de vier naar vijfmansverdediging hadden de spelers hier wel moeite mee in de laatste linie. Een ideale zoneverdediging van vier mensen is ongeveer 30 meter breed, max tien meter per speler. In de wedstrijd tegen Kortrijk werden de onderlinge afstanden niet altijd evengoed gerespecteerd.
Uronen staat hier te ver naar de buitenkant (hij verdedigd mangericht), in een 5-mansverdediging zou zijn positie goed geweest zijn. Lucumi kan niet uitstappen omdat Gueye hem pint. De Sart kopt goed door en Gueye werkt af.
De drie Colombianen hebben ieder hun kwaliteiten. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is dat ze zowel in het duel kunnen spelen als grote ruimtes verdedigen met hun snelheid. Een minpunt dat ze ook gemeen hebben is 90 minuten de concentratie behouden. Vooral de timing om de diepte eruit te halen is met momenten zeer matig.


VIAVoetbalprimeur.be