De wintermercato heeft zijn poorten inmiddels officieel geopend. En ondanks de gevolgen van de coronacrisis worden toch weer een pak transacties verwacht in binnen- en buitenland, bovendien kunnen spelers met een aflopend contract nu al onderhandelen over een zomertransfer. VoetbalNieuws zet al deze geruchten en belangrijkste afgeronde deals dagelijks voor u op een rijtje in dit TRANSFERUURTJE.

JUPILER PRO LEAGUE
gaat deze mercato nog op zoek naar een extra winger als rechtstreekse vervanger voor Krépin Diatta, dat bevestigde coach Philippe Clement vrijdag op zijn persbabbel. “Club is nu heel hard aan het zoeken. De scouts zijn de voorbije jaren al heel sterk geweest om spelers met veel potentieel te halen. Zeker op deze positie. Daar gaan we nu in de volgende twee weken dan ook verder naar op zoek”, aldus de trainer. Eén optie mag alvast geschrapt worden. Het Laatste Nieuws stelt dat Club graag Thibaud Verlinden wou terughalen, maar die verkoos het Nederlandse Fortuna Sittard. De jonge Thibo Baeten trok dan weer naar NEC Nijmegen.

De overgang van Jacob Bruun Larsen naar RSC Anderlecht is zo goed als in kannen en kruiken, het is enkel nog wachten op officiële aankondiging. Vrijdag woonde hij de partij tegen WB alvast bij in het Lotto Park. Zijn komst leidt meteen ook een vertrek in. Er zou immers een oplossing in de maak kunnen zijn voor Mustapha Bundu, want volgens BT kan de flankaanvaller terugkeren naar Denemarken. FC Kopenhagen zou zelfs al de onderhandelingen met Anderlecht aangeknoopt hebben. En volgens Sport 90 is Albert Sambi Lokonga op de radar gekomen van Borussia Dortmund en Bayern München. Een winters vertrek is echter niet aan de orde.

Hoewel Didier Lamkel Zé al een tijdje mag beschikken bij Antwerp FC, heerste er de voorbije maanden amper concrete interesse in de aanvaller Maar daar komt nu verandering in. Zo stelt Het Laatste Nieuws dat enkele clubs zich aan het front hebben gemeld. Het zou gaan om ploegen uit Turkije en de Emiraten, die bereid blijken een aardig bedrag op tafel te leggen.

Pol Garcia is de volgende die STVV verlaat. Volgens HLN trekt hij naar Club Léon, dat eerder al Santiago Colombatto op huurbasis overnam van de Kanaries. De Spaanse verdediger speelt dit weekend zijn laatste match voor de Limburgers, dat met Dimitri Lavalée al een vervanger wist aan te trekken.

Sporting Charleroi heeft opnieuw een interessante transfer afgerond. De Carolo's versterkten zich immers met Jordan Botaka. Die ging afgelopen zomer bij AA Gent aan de slag, maar kon niet overtuigen bij de Buffalo's. De flankspeler wordt voor een half seizoen gehuurd, in deal werd ook een aankoopoptie opgenomen.

BUITENLAND
vertrekt mogelijk alweer snel bij Real Madrid. Zo stelt TodoFichajes, weliswaar niet het meest hoogstaande medium, dat de club overweegt om Hazard komende zomer op te nemen in een megadeal om Kylian Mbappé naar het Estadio Santiago Bernabeu te halen. Real zou naast de Rode Duivel ook nog eens 80 miljoen euro overmaken aan Paris Saint-Germain. De Fransman liet vrijdag zelf verstaan dat hij twijfelt over een contractverlenging bij de Parijzenaars.

Mathew Ryan versierde een absolute droomtransfer. De doelman gaat immers voor de rest van het seizoen aan de slag bij Arsenal, de club waar hij al van jongs af fan van was. De Gunners bevestigden vrijdag dat ze de keeper voor de rest van het seizoen huren van Brighton. Bij Arsenal moet Ryan het vertrek van derde doelman Matt Macey opvangen.

De passage van Razvan Marin bij werd geen groot succes, maar momenteel doet hij het wel erg goed op huurbasis bij Cagliari. In die mate zelfs dat de onbetwiste titularis volgens Calciomercato reeds op de radar van niemand minder dan Internazionale is verschenen, waar hij naar verluidt de voorkeur wegdraagt om het nakend vertrek van Marcelo Brozovic op te vangen.

Oympique Lyon zal weldra wellicht over flink wat extra kapitaal beschikken, want volgens ESPN wil Houssem Aouar de Franse club verlaten. De middenvelder zou de clubleiding hebben duidelijk gemaakt dat hij wil vertrekken naar Real Madrid of Barcelona. De marktwaarde van Aouar bedraagt vandaag 50 miljoen euro.


VIAVoetbalnieuws.be