De Koninklijke VoetbalBond maakte samen met Voetbal Vlaanderen bekend dat de amateurcompetities stop worden gezet voor dit seizoen. Die beslissing kan echter niet rekenen op begrip bij enkele profspelers en clubs uit de 1e amateurreeks.

Er zijn twee clubs uit de 1e amateurreeks die gerechtelijke stappen willen ondernemen volgens Sporza. Die twee clubs zijn Dender FC en Patro Eisden, die namen een advocaat onder de arm, Walter Van Steenbrugge. Die pleitte voor de spelers en clubs om de competitie toch te laten doorgaan. “Wij vinden dat ze de mogelijkheid moeten krijgen om te spelen en te trainen, om centen te verdienen en premies en om hun handelswaarde op te drijven. Dat is een bijzonder zware aderlating voor hen”, liet Van Steenbrugge weten aan Sporza.
Van Steenbrugge en co willen via een dagvaarding de KBVB onder druk zetten om de beslissing aan te passen. “We stappen naar de rechter om te zeggen dat dat onderscheid die clubs heel veel schade berokkent. We willen dan ook alsnog een competitie opstarten. Er zijn nog heel wat clubs die willen spelen. Er kan bijvoorbeeld een minicompetitie afgewerkt worden voor stijgers naar 1B, zodat die competitie vergroot kan worden. Straks is er ook de licentiecommissie. Clubs die willen stijgen naar 1B moeten een lijst met 19 profsporters voorleggen. Hoe kun je zoiets doen als je geen inkomsten hebt?”, verklaarde Van Steenbrugge.


VIAVoetbalprimeur.be